История

-: ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ОБУЧАВАТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Колежът обучава кадри в професионално направление “Сигурност”, като развива способности за планиране, организиране и управление на охранителна дейност – както на ниво охрана на VIP лица, така и на фирмено, регионално и национално ниво. Поставя основите на професионалните компетенции за работа в НСО, СОБТ, Охрана на съдебната власт, полиция, професионална армия и частни охранителни структури

Създаден през 1996 година, лицензиран е от Министрество на образованието и науката и е първият в България и на Балканския полуостров.

Акредитиран е от Нов Български Университет (НБУ). Завършилите колежа могат да продължат обучението си, за придобиване на висше образоване в по-кратки срокове, чрез облекчена процедура на прием и признаване на изпити, в специалност „Гражданска и корпоративна сигурност”.

Срокът на обучение е 2 години (4 семестъра) – редовна, задочна или самостоятелна форма на обучение.

По време на обучение се изучават: Организация и тактика на охранителната дейност, Оръжезнание, Стрелкова подготовка, Бойни приложни техники, Индивидуална и екипна тактическа подготовка, Криминалистика, Основи на оперативно-издирвателната дeйност, Опазване на обществения ред, Правна регламентация на частната охранителна дейност, Фирмена сигурност, Основи на правото, Професионална етика и комуникативни умения, Специална психология, Лична защита, Защита на личните данни, Защита на класифицираната информация, Технически системи за охрана и др.

Допълнително се предлага и специализации по: Лична охрана, Опазване на обществения ред, Оперативно-издирвателна дейност, Защита на личните даннни.

Защита на класифицираната информация, Физическа охрана на обекти и др.

Тренировките по практика се провежда в специализирана среда – спортни зали, бойно стрелбище (открито и закрито), оръжейна, спортни комплекси оборудвани с технически съоръжения за обучение по специалността.

Преподавателите са водещи специалисти и експерти (служители на НСО, СОБТ, Военна полиция, преподаватели в Академия на МВР, експерти в частни охранителни фирми и др.)

Обучението завършва с Държавен изпит по теория и практика на специалността. При успешно завършване се издават:

  1. „Свидетелство за IV степен на професионална квалификация по специалността „Организация на охранителната дейност”,

Свидетелството за професионална квалификация, издавано от Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец”, се признава във всички държави членки на Европейския съюз, съгласно  Директива 2005/36/ЕО на Европейския парламент. 

  1. „Удостоверение“ за специализация, избрана от кандидата при постъпване в колежа.
  2. Europass Security guard certificate – International Standard Classification of Education (ISCED) – level 5 (на английски и немски език).

На най-добрите се предлага работа!

 

 

 

 

 

 

Визия и Мисия

-: ДА СЪЗДАВАМЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО БЕЗОПАСНОСТ, ОХРАНА И СИГУРНОСТ

Нашите охранители и телохранители са сред най-добре обучените в бранша и ние включваме авангардни автоматизирани решения за сигурност. Всички охранители са напълно лицензирани.

 

 

Видео Трейлър
Разгледайте какво правим за сигурността

НАШИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ

-: ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАШИТЕ КОРПОРАТИВНИ УСЛУГИ

Имаме правоприлагане, военен опит и текущо обучение, за да ви предложим най-високо обучените и опитни представители, за да осигурите най-доброто ниво на защита.

 

IMGP9869
С НАД 25 ГОДИНИ ОПИТ

ДОСТАВЯМЕ ПРЕМИУМНИ ОБУЧЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ

Изключителна сигурност

Знанието е сила

С повече от 25 години опит, ние от “Колежа по охрана и сигурност” гарантираме, че безопасността е наш основен приоритет и това е основата да предоставяме изключителни обучения за сигурност на нашите студенти.

 

 

 

Надежност и Отдадедоност

Посветени към професионализма

Тъй като “Колежът по охрана и сигурност” се ангажира да обучава, ние набираме кадри, от които изграждаме охранители, което ни прави една от най-надеждните охранителни компании за обучение.

 

 

 

ГОДИНИ В БИЗНЕС

ВРЕМЕВА ИСТОРИЯ

История през годините на обучение и служба

Създаване на "Частно професионално училище за охранители"

През 1996 година, с лиценз на Министерство на образованието и науката, е създадено Частно професионално училище за охранители към "Балкан секюрити" ЕООД. Собственик и учредител на училището е генерал-майор Румен Ралчев.

Създаване на филма "БС - Институт" ЕООД

Следващите години бележат бурно разрастване на частната охранителна дейност. Поради тази причина обучението и професионалната подготовка на кадри за частната охранителна дейност придобива все по-голямо значение за гарантиране на националната сигурност. За да отговори на тези нараснали потребности за подготовка на кадри в направление "Сигурност", през лятото на 2004 година, бе създадена фирма "БС - Институт" ЕООД, като част от "Балкан секюрити груп".

Изграждането на верига колежи и гимназии по охрана и сигурност.

През 2005 година започва изграждането на веригата колежи и гимназии по охрана и сигурност Св. Георги Победоносец" към "БС-Институт". Частно професионално училище за охранители е преобразувано в Колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", със заповед РД № 14-87 от 31.07.1996 г.

Лицензиране на два нови колежа към "БС-Институт.

През следващата 2006 година са лицензирани два колежа към БС-Институт - Колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец" в градовете Стара Загора и Русе, със заповеди РД 14-80 от 05.06.2006 и РД 14-71 от 09.05.2006 г. на Министъра на образованието и науката.

Първия квалификационен турнир по бойни приложни спортове.

На 27 и 28 април 2009 г. в "Почивна база Пряпорец" се проведе първият квалификационен турнир по бойни приложни спортове по правилата и правилника на състезание "Бодигард". В състезанието участваха 5 отбора на веригата колежи и гимназии по охрана и сигурност. На първо място се класира отборът на Колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", гр. София, с капитан Христо Тодоров и треньор Красимир Цветанов.

ИЗТЕГЛЕТЕ КОРПОРАТИВНАТА БРОШУРА

25 години Колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец"